Gelderland 160 innovatieve startups rijker!

nov 10 • Actueel • 4981 Weergaves • Geen reacties op Gelderland 160 innovatieve startups rijker!

“Ondernemerschap staat stevig op de kaart in Gelderland. We zijn trots op de 160 innovatieve starters die zich de afgelopen jaren hier hebben gevestigd.” aldus gedeputeerde Michiel Scheffer bij de feestelijke afsluiting van het project Gelderland valoriseert.

Zes jaar geleden bundelden 25 partners uit het bedrijfsleven, de overheid en de kennisinstellingen hun krachten. Hun gezamenlijke doel: innovatieve nieuwe ondernemers in Gelderland te ondersteunen met begeleiding en financiering. Op 10 november is “Gelderland valoriseert” afgesloten met alle partners en ondernemers. Persfoto’s van dit event zijn hier downloaden.

Voorbeelden

Er zijn veel interessante bedrijven gestart die nu echt aan het groeien zijn en ook voor nieuwe werkgelegenheid in Gelderland zorgen. In het eindverslag van dit project staan mooie voorbeelden: Alkonost Development, Pure Movement, Absolute Cycling, Slim Opgewekt, GATT Technologies en Novo Learning. Kenmerkend voor deze bedrijven is dat ze innovatief zijn, samenwerken met ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen of de Radboud Universiteit en hun eerste financiering vanuit dit project hebben ontvangen.

Resultaten

In totaal zijn 160 bedrijven via Gelderland valoriseert geholpen met een lening, innovatievoucher, begeleiding of de training Startup Accelerator Gelderland. Van deze 160 bedrijven hebben 34 bedrijven totaal 3 miljoen aan leningen gekregen. Dit was in een fase dat andere financiers het risico nog te groot vonden. Veel van deze bedrijven waren anders niet gestart! Deze bedrijven hebben inmiddels bijna € 9 miljoen aan nieuwe investeringen verkregen om hun groei te financieren. Alle resultaten zijn samengevat in een infographic.

Vervolg

Voor de werkgelegenheid in Gelderland is het belangrijk dat ondersteuning van dit soort innovatieve startups doorgaat. Daarom gaan de partners, zoals de kennisinstellingen, Kiemt, de Rabobank, Oost NL en de provincie Gelderland, verder met een nieuwe programma onder de naam ORION (OndernemersRoute naar Innovatie, Ondernemerschap en Netwerken).

Het gehele verslag is ook hier te downloaden.

Foto’s van de eindmanifestatie van Gelderland valoriseert vindt u hier.

Comments are closed.

« »