Financiering

Vroege Fase Financiering

De vroege fase van een innovatie is per definitie risicovol. Het zal dan ook lastig zijn om financiering van een bank te krijgen in deze fase. Gelderland valoriseert biedt deze mogelijkheid wél. Er zijn zowel startersvouchers als startersleningen beschikbaar.

1. Startersvouchers voor ondernemende studenten

In 2018 zijn er 20 vouchers beschikbaar voor studenten, promovendi en alumni met een innovatief plan voor een eigen bedrijf. Deze kunnen op vier momenten dit jaar aangevraagd worden, door een pitch te houden voor een onafhankelijke beoordelingscommissie. Deze commissie bepaalt aan het eind van elke ronde wie een voucher ter waarde van €2.500,- krijgt toegewezen. Dit geld is bedoeld voor onderzoek of voorbereidende activiteiten van het eigen bedrijf en hoeft niet te worden terugbetaald.

De startersvouchers zijn bedoeld voor studenten en pas afgestudeerden (max 2 jaar geleden) van de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein en de Radboud Universiteit. In de flyer lees je er meer over en bij wie je je kunt aanmelden. Meer informatie over de voorwaarden vind je in de toelichting.

Voor meer informatie kun je terecht bij de contactpersoon van de kennisinstellingen:

Aanvraagprocedure

De beoordelingscommissie komt bijeen op 8 juli, 30 september, 26 november 2019 en 11 februari, 21 april en 23 juni 2020 om voucheraanvragen te beoordelen. Aanvragen moeten 6 werkdagen daarvoor – op maandag voor 12 uur – zijn ingediend. Houd er rekening mee dat de voorbereiding van een aanvraag enkele weken in beslag neemt. Neem altijd eerst contact op met de contactpersoon van jouw kennisinstelling (zie hierboven). Ter voorbereiding op de aanvraag bieden we in de week voorafgaand aan de beoordeling een korte pitchtraining aan.

 

2. Starterslening voor jonge ondernemers in Gelderland

Tevens zijn er startersleningen beschikbaar voor jonge ondernemers in Gelderland, die intensief willen samenwerken met de HAN, ArtEZ, Van Hall Larenstein of de Radboud Universiteit.
De leningen zijn specifiek bedoeld voor de financiering van innovatieve, opschaalbare activiteiten in de fase van ontwikkeling, testen en marktintroductie. Er zijn leningen beschikbaar van €10, 25 en 50k, tegen variabele marktrente. Deze moeten na 1 jaar – gespreid over 2 tot 3 jaar – worden afgelost. In de flyer lees je er meer over en bij wie je je kunt aanmelden. Meer informatie over de voorwaarden vind je in de Startersleningen-GV-toelichting

Voor meer informatie kun je terecht bij de contactpersoon van de kennisinstellingen:

Aanvraagprocedure

De beoordelingscommissie komt in 2019 nog bijeen op 12 september  en 14 november 2019 om leningaanvragen te beoordelen. In 2020 zijn de beoordelingen op 6 februari, 2 april en 2 juli 2020. Deze worden altijd in de middag gepland. Aanvragen moeten 6 werkdagen daarvoor – op maandag voor 12 uur – zijn ingediend. Houd er rekening mee dat de voorbereiding van een aanvraag enkele weken in beslag neemt. Neem altijd eerst contact op met de contactpersoon van jouw kennisinstelling (zie hierboven). Ter voorbereiding op de aanvraag bieden we in de week voorafgaand aan de beoordeling een korte pitchtraining aan.