Groots valorisatie evenement 23 januari

jan 27 • Actueel • 1955 Weergaves • Geen reacties op Groots valorisatie evenement 23 januari

Wat een enthousiasme en energie afgelopen maandag 23 januari bij het congres Nederland Valoriseert! in de Grolsch Veste in Enschede waar het zesjarig bestaan van het valorisatieprogramma werd gevierd. Samen met ruim 450 innovators deelden we successen, uitdagingen en prachtige verhalen van start-ups. Conclusie van deze inspirerende dag: Nederland behoort op dit terrein tot de top in de wereld.

Met het valorisatieprogramma ondersteunt het ministerie van Economische Zaken twaalf consortia bij het vormgeven van hun activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en kennisvalorisatie. Gelderland valoriseert (GV) is een van deze consortia. Tijdens het congres werd teruggeblikt op de resultaten en vooruitgekeken naar nieuwe initiatieven. Minister Kamp van Economische Zaken, staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Constantijn van Oranje, special envoy StartupDelta, waren hierbij aanwezig. Vanuit elk van de twaalf hubs was één finalist genomineerd die de strijd met de andere finalisten aanging tijdens de Young Startup Award.

Lumicks (zij ontwikkelen apparaten waarmee biologen en biomedische wetenschappers biomoleculen kunnen bekijken en manipuleren) is de winnaar geworden van deze strijd en wint de hoofdprijs van € 5.000. In een zinderende finale overtuigde Olivier Heyning van Lumicks de jury door middel van een enthousiaste pitch. Het bedrijf Slimopgewekt was namens GV genomineerd.

Ook werd er vanuit GV een cadeau overhandigd aan Constantijn van Oranje door Roos Meerman. Tevens kregen alle bezoekers een kleine duplicaat hiervan (zie foto van Eric Brinkhorst).

Er zijn ook video filmpjes gemaakt en die vind je hier.

Comments are closed.

« »