Korte trainingen

Om een startersvoucher of -lening aan te vragen, zul je een aantal onderwerpen overtuigend moeten onderbouwen. Je businesscase moet helder zijn. Financieel moet de aanvraag degelijk worden onderbouwd. En je zult je verhaal overtuigend moeten presenteren. Ter voorbereiding op de aanvraag, bieden we een aantal korte trainingen aan. De trainingen zijn kosteloos. Aanmelden kan via Monique Morel, zie contact.

 


Businesscase training

Onderwerpen:
• Waardepropositie van het bedrijf
• Wie is de klant / de markt
• USP’s tov concurrentie

Deze training geeft je inzicht in de businesscase van jouw bedrijf. Het interactieve én individuele karakter staat centraal in de trainingen. Bij de training wordt het Business Model Canvas als leidraad gebruikt. De training is zeer geschikt ter voorbereiding op een aanvraag van een startersvoucher of -lening. Het geeft input voor drie criteria, die in de aanvraag moeten worden onderbouwd: het business-idee, de unieke propositie en het verdienmodel.

Trainer: Peter Hendriks van de Kamer van Koophandel.
Data
: in overleg
Locatie: HAN in Arnhem, van 15.00 tot 17.00 uur. Exacte locatie wordt bevestigd na aanmelding.

 


Training financiën

Onderwerpen:
• Omzet, Kosten en Winst van het bedrijf
• Kostprijs van het product / de dienst
• Verkoopprijs van het product / de dienst
• Onderbouwing van de gevraagde investering

Deze training geeft je zicht op de financiën van je bedrijf en je leert dit te vertalen naar een heldere begroting. Bij de training wordt het Business Model Canvas als leidraad gebruikt. Het interactieve en individuele karakter staat centraal in de trainingen. De training is zeer geschikt ter voorbereiding op een aanvraag van een startersvoucher of -lening. Het geeft input voor twee criteria, die in de aanvraag moeten worden onderbouwd: het verdienmodel en het financiële plan.

Trainer: Karel Rietdijk, docent minor Ondernemerschap en Innovatie aan de HAN.
Data
: in overleg
Locatie: HAN in Arnhem, van 15.00 tot 17.00 uur. Exacte locatie wordt bevestigd na aanmelding.

 


Pitchtraining

Onderwerpen:
•  opbouw van de pitch
•  houding, stemgebruik, timing
•  overtuigend presenteren

Deze training is een voorbereiding op je 3-minutenpitch voor de beoordelingscommissie. Of het nu gaat om het aanvragen van een startersvoucher of -lening, het gaat dat je op dat moment in korte tijd een verpletterende indruk achterlaat. Overtuig jij de commissie met jouw verhaal? Weet je de kern van jouw business aan hen over te brengen en de noodzaak van een financiële bijdrage te onderbouwen? Bij deze training leer je de basisblokken van een pitch, gaan we actief oefenen en geven we elkaar feedback.

Trainer: de training wordt verzorgd door Einte Visser en Sylvia Bronkhorst van HAN CvVO .
Data
: 11 juni en 27 juni.
Locatie: HAN in Arnhem, van 15.00 tot 17.00 uur. Exacte locatie wordt bevestigd na aanmelding.