Slim Opgewekt winnaar landelijke Hart-Hoofdprijs Triodos Bank

mei 22 • Actueel • 3757 Weergaves • Geen reacties op Slim Opgewekt winnaar landelijke Hart-Hoofdprijs Triodos Bank

Slim Opgewekt is in een zinderende finale uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2017 van de Triodos Bank.Triodos reikt deze landelijke publieksprijs uit aan de meest inspirerende en duurzame ondernemer van het jaar en geeft de ondernemer daarmee een positieve impuls. Met het prijzengeld van €10.000 gaat de Arnhemse organisatie Slim Opgewekt nieuwe activiteiten ontwikkelen om ook middelbare scholieren mee te nemen in hun duurzame revolutie.

Enorme boost

Hilde van Dijk, initiatiefnemer Slim Opgewekt: “Dat wij de Hart-Hoofdprijs hebben gewonnen geeft een enorme boost. Het is geweldig dat een kleine, jonge onderneming als die van ons zoveel stemmen krijgt. Zeker als je bedenkt dat ook enkele grote ondernemers als Siza en de Herman van Veen Arts Center waren genomineerd. Dat zoveel mensen ons deze prijs gunnen bevestigt ons opnieuw dat we goed bezig zijn.”

De prijs werd uitgereikt tijdens een speciale ondernemersbijeenkomst van Triodos in de Prodentfabriek in Amersfoort. Van de bijna 13.000 stemmen haalde de Arnhemse ondernemer bijna 5.000 stemmen binnen en won daarmee van de andere vijf genomineerde ondernemers.

Unieke aanpak Slim Opgewekt

Wat Slim Opgewekt uniek maakt is dat het bedrijf niet alleen scholen aan schone energie helpt, maar dat ze daarbij ook altijd de leerlingen betrekt. Slim Opgewekt is uniek in haar bewustwordingscampagnes, events en ludieke acties. Het is de enige organisatie in Nederland die de hele combinatie van duurzame techniek, financiën en bewustwording aanpakt. Inmiddels is het bedrijf op bijna 85 scholen actief. Nu nog voornamelijk basisscholen, maar ook middelbare scholen vinden sinds kort hun weg naar het bedrijf. Het bewust maken van middelbare scholieren vraagt om andere educatieve en ludieke acties dan tot nu toe bij basisscholen is ingezet. Het team van Slim Opgewekt is dan ook enthousiast dat ze nu met dit prijzengeld aan de slag kunnen om nieuwe inspirerende activiteiten te bedenken en ontwikkelen voor deze nieuwe doelgroep.

Comments are closed.

« »